nato-zayavilo-scho-gotove-rokami-pidtrimuvati-kiyiv-u-viyni-proti-rosiyi

НАТО заявило, що готове роками підтримувати Київ у війні проти росії

 • 253553 переглядiв

КИЇВ. 28 квітня. УНН. НАТО готове підтримувати Україну у війні проти росії протягом багатьох років, включаючи допомогу Києву в переході від зброї радянських часів до сучасної західної та систем, заявив у четвер генеральний секретар Єнс Столтенберг. Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Він виступив після того, як Кремль попередив, що постачання західних озброєнь Україні, у тому числі важких, загрожують безпеці європейського континенту "і провокують нестабільність".

"Ми маємо бути готові до довгострокової перспективи, - заявив Столтенберг на молодіжному саміті в Брюсселі. - Абсолютно можливо, що ця війна затягнеться і триватиме місяці та роки".

Голова НАТО заявив, що Захід продовжить чинити максимальний тиск на президента росії, щоб той припинив вторгнення в Україну, яке Москва називає "спеціальною військовою операцією", за допомогою санкцій. економічної та військової допомоги Києву.

"Союзники по НАТО готуються надати підтримку протягом тривалого періоду часу, а також допомогти Україні перейти від старої техніки радянських часів до сучасніших озброєнь і систем стандарту НАТО, що також потребуватиме додаткової підготовки", - сказав Столтенберг.

Доповнення

Більшість важкого озброєння, яке країни НАТО направили в Україну, досі є зброєю радянського виробництва, яка все ще знаходиться на складах східноєвропейських держав-членів НАТО, але Сполучені Штати та деякі інші союзники почали постачати Києву новітні гаубиці.

Німеччина у вівторок оголосила про постачання Києву танків Gepard, оснащених зенітними знаряддями. Берлін вперше схвалив постачання важких озброєнь.

Заклики України надати важке озброєння посилилися після того, як Москва відновила наступ на Донбас.

Українські Національні Новини

Новини Світу