natsbank-kazakhstanu-prizupiniv-robotu-obminnikh-punktiv

Нацбанк Казахстану призупинив роботу обмінних пунктів

 • 19310 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Національний Банк Казахстану повідомив, що робота обмінних пунктів в країні тимчасово призупиняється з метою безпеки, передає УНН з посиланням на НБК.

Цитата

"Діяльність обмінних пунктів банків другого рівня та уповноважених організацій також тимчасово призупиняється для безпеки і збереження обмінних пунктів, а також їх працівників і клієнтів", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Відзначається, що в міру стабілізації ситуації в місті Алмати та інших регіонах, а також відновлення каналів зв'язку будуть вжиті заходи з відновлення торгів на валютному майданчику Казахстанської фондової біржі та проведення міжнародних платежів і переказів.

Також повідомляється, що 10 січня 2022 року в штатному режимі будуть запущені платіжні системи РГП "Казахстанський центр міжбанківських розрахунків Національного банку" для проведення тенгових платежів фінансового сектора і державного бюджету, в тому числі зарахування пенсій, допомог і заробітних плат на рахунки громадян.

"Це дозволить в першочерговому порядку забезпечити безперебійність проведення внутрішніх розрахунків населення і бізнесу в національній валюті на всій території країни", - наголошується в повідомленні.

Доповнення

Раніше повідомлялося, що в Казахстані тимчасово припинена робота всіх банків.

Протести в Казахстані

Протести в Казахстані спалахнули після того, як 1 січня вдвічі зросли ціни на автомобільний газ: з 60 тенге до 120 за літр.

У ніч на 5 січня через масовий характер мітингів президент Казахстану ввів в Алма-Аті, Алматинській і Мангістауській областях надзвичайний стан.

Вранці 5 січня Токаєв відправив уряд Казахстану у відставку. Він також доручив ввести тимчасове державне регулювання цін на скраплений газ, а також бензин і дизель.

Крім того, повідомляли, що Нурсултан Назарбаєв на тлі протестів йде у відставку.

Однак протести не вщухли.

У п'ятницю, 7 січня Токаєв заявив, що дав силовикам наказ відкривати вогонь на ураження по учасниках протестів без попередження.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Вулиці Києва від снігу чистить майже 140 машин

     • 20010 переглядiв

    Під Києвом вибухнув автомобіль

     • 41069 переглядiв

    COVID-19 в Африці: кількість хворих перевищила 10 млн

     • 14438 переглядiв