natsbank-oshtrafuvav-simeyniy-bank-surkisa-u-ramkakh-perevirki-schodo-zapobigannya-vidmivannya-dokhodiv

Нацбанк оштрафував сімейний банк Суркіса у рамках перевірки щодо запобігання відмиванню доходів

 • 18127 переглядiв

КИЇВ. 29 лютого. УНН. Національний банк України (НБУ) за результатами перевірок з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдженню зброї масового знищення застосував в лютому заходи впливу до трьх банків. Про це повідомляє пресслужба НБУ, передає УНН.

Так, до АТ "А-Банку", який належить братам Суркісам і членам їх сімей, були застосовані письмове застереження і штраф в розмірі 400 тис. грн.

Перевірка НБУ в цьому банку встановила порушення вимог щодо ідентифікації, верифікації та вивчення клієнтів, в тому числі національних громадських діячів і пов'язаних з ними осіб, а також нездійснення первинного фінансового моніторингу операцій за участю громадських діячів в установленому для клієнтів високого ризику порядку.

Крім того, Нацбанк виявив надання "А-Банком" недостовірної статистичної звітності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суркіси виймуть з власного банку 251 млн гривень

До АТ "Перший інвестиційний банк" Нацбанк застосував захід впливу у вигляді штарфа в розмірі 200 тис. грн за нездійснення банком належного аналізу фінансових операцій з урахуванням ризик-орієнтованого підходу.

І щодо АТ АКБ "Львів" НБУ застосував письмове застереження за неналежне виконання обов'язку здійснювати вивчення клієнта, а також невиявлення факту належності клієнта або особи, що діє від його імені, до національних публічних діячів або пов'язаних з ними осіб.

Крім того, банк "Львів" оштрафований на 400 тис. грн за нездійснення банком належного аналізу фінансових операцій з урахуванням ризик-орієнтованого підходу.

Довідка: за даними НБУ, на 1 січня 2020 року президент московського футбольного клубу ЦСКА і співвласник компанії VS Energy International Group Євген Гінер володів 88,89% акцій "Першого інвестиційного банку".

Найбільшими акціонерами АТ "Акцент-Банк" ("А-Банк") є Ігор Суркіс (32,4368%), Григорій Суркіс (32,1991%), Світлана Суркіс (16,0975%), Марина Суркіс (16,0975%).

Власником банку "Львів" є швейцарська компанія з управління активами responsAbility Participations AG.

Українські Національні Новини

Політика