natsbank-polschi-bude-oprilyudnyuvati-dani-pro-zarplati-spivrobitnikiv

Нацбанк Польщі буде оприлюднювати дані про зарплати співробітників

 • 8682 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. Президент Польщі Анджей Дуда підписав нову редакцію закону про заробітну плату в Національному банку Польщі. Поправки в законі передбачають, що дані про винагороду голови НБП, його заступників, членів ради директорів і директорів будуть загальнодоступними. Про це повідомляє УНН з посиланням на Радіо Польща.

Прес-секретар президента Польщі Блажей Спихальський в коментарі зазначив: "Президент неодноразово публічно наголошував, що Національний банк Польщі є частиною системи державного управління в Польщі тож до всіх елементів цієї системи слід ставитися однаково".

Згідно з новим законом голова НБП повинен буде протягом 30 днів опублікувати інформацію про заробітну плату в банку за 1995-2018 роки.

Раніше були опубліковні дані про зарплати співробітниць голови НБП Адама Глапіньского. Згідно з цією інформацією, керівник департаменту комунікацій та реклами Мартина Войцеховська і директор канцелярії голови НБП Каміля Сукенник заробляють - разом з преміями і бонусами - близько 65 000 злотих (15 тис. євро) на місяць. У прес-службі Банку категорично спростували ці повідомлення, але розкрити доходи згаданих осіб не погодилися, оприлюднивши лише середній заробіток в банку - трохи більше 36 тисяч злотих (8370 євро).

Нагадаємо, що раніше УНН повідомляв, що МВФ допоміг НБУ посилити нагляд за відмиванням "брудних" коштів.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Land Cruiser загорівся під будинком на Закарпатті

     • 8452 переглядiв

    Під Львовом водій-порушник напав на патрульного

     • 7644 переглядiв