natsgvardiytsi-proyshli-navchannya-na-vertolotakh-airbus

Нацгвардійці пройшли навчання на вертольотах Airbus

 • 25535 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. Гвардійські авіатори пройшли навчання з управління французькими вертольотами Airbus Н-225 Super Puma. Про це УНН повідомили у пресслужбі Національної гвардії.

"З 31 січня по 8 лютого проходив курс теоретичних занять та польотів за програмою первинної льотної підготовки на вертольотах типу ЕС 225 LP", - повідомили у відомстві.

Провели тренування фахівці компанії Airbus Helicopter на базі військової частини 2269 Національної гвардії України.

Учасники пройшли теоретичну підготовку з дій в особливих випадках, розрахунку з літної ваги, обмежень за льотними даними.

Льотний склад відпрацював зліт та посадку в різних режимах з використанням систем і функцій вертольоту, виконав вправи пілотування, відпрацював дії та взаємодію екіпажу в особливих випадках під час польоту тощо.

Основні завдання літальних апаратів Airbus в Нацгвардії, як вказано, – переміщення особового складу і техніки для проведення спеціальних операцій, але і багатопрофільне використання під час надзвичайних ситуацій. Національна гвардія, за умовами контракту, має отримати 12 таких машин. 

Нагадаємо, 21 грудня 2018 року в Україні з’явилася Єдина система авіаційної безпеки та цивільного захисту. У межах договору з французькою компанією Airbus Helicopter до нашої країни прибудуть 55 сучасних гвинтокрилів різного призначення.

Українські Національні Новини

Мультимедіа