natsionalniy-ekzit-pol-ostatochniy-reyting-za-regionami

Національний екзит-пол: остаточний рейтинг за регіонами

 • 18430 переглядiв

КИЇВ. 1 квітня. УНН. Стали відомі лідери Національного екзит-полу-2019 у різних регіонах України. Про це під час презентації результатів Національного екзит-полу-2019 станом на 20:00 заявив заступник Директора соціологічної служби Центру Разумкова Михайло Міщенко, передає кореспондент УНН.

Так, за результатами екзит-полу, для Володимира Зеленського на Заході це 21,7%, у Центрі 28,5%, Південь – 42,1%, Схід – 31%.

Для Петра Порошенка Захід – 25,8%, Центр – 19,3%, Південь – 11,4%, Схід – 9,4%.

Для Юлії Тимошенко Захід – 17,6%, Центр – 17,4%, Південь –9,6%, Схід – 7,4%.

"Було сказано стосовно того, як голосували регіони, і внаслідок того, що регіони голосували по-різному, то і соціально-демографічна, в тому числі регіональна, структура електорату різних політиків істотно відрізняється", - зазначив Міщенко.

Так, за його словами, серед виборців Бойка 73% - це жителі південних і східних регіонів, тобто ми бачимо істотний регіональний перекіс в території його електорату. Ще більше це стосується Вілкула – тут 81% - жителі Південного і Східного регіонів. А у Гриценка навпаки, 84% електорату - це жителі Західного і Центрального регіонів, при чому 46% - жителі Західного регіону.

Найбільший регіональний перекіс спостерігається в електораті Кошулинського , 81% виборців Кошулинського – це жителі Західного і Центрального регіону. Серед них 59% - це жителі тільки Західного регіону. З території електорату Ляшка 73% - це жителі Західного і Цнтрального регіонів, з території електорату Порошенка – 77% жителів цих територій, з територій електорату Тимошенко 76% , зазначив заступник Директора соціологічної служби Центру Разумкова.

"Найбільш рівномірно розподілений електорат Зеленського: 52% з тих, хто голосували за цього кандидата – це жителі Західного і Центрального регіону, а 48% - жителі Південного і Східного регіонів. Найменша частка серед виборців Зеленського – це жителі Східного регіону, лише 12%", - додав він.

Нагадаємо, було оголошено остаточні результати Національного екзит-полу на виборах президента України 31 березня.

Українські Національні Новини

Політика