natsionalniy-viyskovo-istorichniy-muzey-predstavit-artefakti-z-kreysera-moskva-na-richnitsyu-yogo-potoplennya-yaki-same

Національний військово-історичний музей представить артефакти з крейсера “москва” на річницю його потоплення: які саме

 • 603010 переглядiв

КИЇВ. 31 березня. УНН. Національний військово-історичний музей України у квітні представить артефакти із затонулого крейсера “москва” з нагоди річниці його потоплення. Про що саме буде ця виставка, розповів УНН директор Національного військово-історичного музею України Андрій Іллєнко.

Деталі

Іллєнко повідомив, що на річницю потоплення крейсера “москва” військово-історичний музей України представить нову експозицію, де покажуть рятувальне коло та сигнальний буй із затонулого флагмана російського флоту. Виставка відбудеться у київському офісі Національного військово-історичного музею України.

Як зазначив Іллєнко, росія називала крейсер “москва” найкращим судном у складі свого військово-морського флоту. Проте, як виявилося, ті артефакти, які є у розпорядженні працівників музею та дослідників, свідчать про те, що якість військової техніки, якою хваляться окупанти, не відповідає дійсності.

Цитата

“Ми покажемо приклад доблесті наших військово-морських сил ЗСУ у знищенні хваленого флагмана чорноморського флоту рф. Зараз ви можете побачити, що рф заявляла, що це кращий крейсер у складі військово-морського флоту рф. У цьому випадку ми побачили, що рятувальне коло, яке буде представлено українцям, було виготовлено не в російській федерації, а у Німеччині. Ця виставка також буде про те, що сигнальний буй виготовлений у 1981 році, а термін його придатності – 3 роки. Тобто, це обладнання, яке відноситься до пошукового. І воно при модернізації корабля повинно змінюватися. Тут ми бачимо слої фарби, а заміни немає. Ось що насправді являє собою той самий крейсер “москва”, – розповів Іллєнко.

Контекст

13 квітня голова Одеської ОДА Максим Марченко повідомив, що ракетний крейсер "москва" пішов саме туди, куди його послали наші прикордонники на острові Зміїний. З його слів, ракети "Нептун", які стоять на сторожі Чорного моря, завдали російському кораблю дуже серйозних пошкоджень. Інформацію про те, що "москва" горить, підтвердили і в міноборони росії.

Як повідомили, корабель серйозно пошкоджений, екіпаж покинув судно. За словами речника Одеської ОВА, крейсер буде небоєздатним щонайменше рік. Пізніше в ОК "Південь" повідомили, що крейсер "москва" перекинувся і почав тонути після того, як ЗСУ вдарили по ньому ракетами.

Українські Національні Новини

Війна