natspolitsiya-rozsliduye-vzhe-ponad-900-sprav-vidnosno-kolaborantiv

В Україні розслідують уже понад 900 справ через колабораціонізм

 • 137382 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. Національна поліція продовжує виявляти злочини, пов'язані з колабораційною діяльністю. Наразі правоохоронці розслідують понад 900 справ стосовно зрадників, повідомляє Міністерство внутрішніх справ, передає УНН.

Цитата

«Щоденно вноситься в реєстр близько 10 нових кримінальних проваджень, загалом же їх понад 900. Серед найпоширеніших проявів такої діяльності – допомога армії рф, поширення російської пропаганди, добровільна участь в окупаційних «органах влади», - ідеться в повідомленні.

Деталі 

У МВС зазначають, що більшість цих злочинців наразі перебувають на окупованих територіях. Тому повідомлення про підозру і засудження відбувається заочно.

Наразі вже 163 особи притягнуто до кримінальної відповідальності. У МВС впевнені, що по кожному випадку правосуддя досягне своєї мети та кожного порушника закону буде знайдено.

Доповнення 

В Харківській області прихильнику "русского мира" повідомили про підозру у колабораційній діяльності. Громадянин України підтримував кремлівські наративи та знецінював українську державність.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП