naukovtsi-alkogol-ne-pidvischuye-rizikiv-insultu-u-lyudey-z-sertsevo-sudinnimi-zakhvoryuvannyami

Науковці: алкоголь не підвищує ризиків інсульту у людей з серцево-судинними захворюваннями

 • 14169 переглядiв

КИЇВ. 28 січня. УНН. Вчені з'ясували, що вживання алкоголю жодним чином не впливає на ризик розвитку інсульту. Навіть у пацієнтів з фібриляцією передсердь при незначному, а також помірному вживанні алкоголю ризик розвитку інсультів чи інших серцево-судинних проблем не збільшився. Про це повідомляє УНН з посиланням на опубліковане медичним виданням CMAJ дослідження.

Цитата:

"Ми не виявили значущого зв’язку між низьким і помірним рівнем споживанням алкоголю та ризиком інсульту чи інших серцево-судинних проблем у пацієнтів із фібриляцією передсердь", - йдеться у дослідженні.

Деталі

В межах дослідження вчені спостерігали за 3,8 тисячі пацієнтів з фібриляцією передсердь протягом 3 років. Усіх учасників згрупували за кількістю добового споживання міцного алкоголю: не пили взагалі, пили не більше одного напою на день, пили один-два напою, вживали не менше двох щоденно. . Вчені ідентифікували 136 інсультів серед учасників за час дослідження. Проте цей показник жодним чином не залежав ні від регулярності вживання міцного алкоголю, ні від віку пацієнтів.

Доповнення

Нагадаємо, вчені розповіли, що червоне вино впливає на організм як спортивне тренування

Раніше УНН писав, що колекцію українських винних напоїв Caprizo поповнила пікантна новинка з європейських сортів винограду “Мускат”. 

Відзначимо, що тренд на різнокольорові винні напої, який зародився в Іспанії, користується популярність і в Україні. 

Українські Національні Новини

Новини Світу