naukovtsi-fiksuyut-v-ukrayini-stabilne-zrostannya-kilkosti-khvorikh-na-covid-19

Науковці фіксують в Україні стабільне зростання кількості хворих на COVID-19

 • 10718 переглядiв

КИЇВ. 12 жовтня. УНН. За результатами співвідношення кількості людей, які хворіють на COVID-19 та які видужали, в Україні спостерігається стабільне зростання хворих. Про це повідомляє УНН із посиланням на аналіз подальшого поширення COVID-19, виконаний Світовим центром даних з геоінформатики та сталого розвитку.

"Значення синьої кривої на графіку з другої декади липня продовжує зростати експоненціально. Значення індикатора волатильності у жовтні спадає, порівняно з попереднім періодом, що, на жаль, свідчить про стабільно зростаючу кількість активних випадків захворювання на COVID-19", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ситуація з завантаженістю ліжок у лікарнях України також стає все більш напруженою. Станом на ранок 10 жовтня, у лікарнях перебуває близько 20 тисяч хворих на COVID-19. Протягом останніх 5 днів завантаженість ліжок у лікарнях першої хвилі, наближається до 40%, якщо враховувати тільки підтверджені випадки, а якщо включати також кількість підозрілих або ще не підтверджених випадків, то цифри сягають 60%.

"В цілому по країні охоплення населення тестуванням складає понад 118 тестів на 100 тис. населення. Міністр охорони здоров’я повідомив, що порівняно з квітнем, коли в Україні проводили до 200 тестів на день, у жовтні ці цифри сягають 32 тис. тестувань методом ПЛР на добу, хоча в Україні є регіони, в яких мають місце затримки з тестуванням. Зокрема, напруженою є ситуація в Донецькій, Харківській, Одеській областях", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в Україні на 8:45 12 жовтня зафіксовано вже 265 тисяч випадків коронавірусної хвороби COVID-19, приріст нових випадків за добу - 4,4 тисячі.

Українські Національні Новини

Суспільство