naukovtsi-vdyachni-prezidentu-za-yogo-griboke-rozuminnya-ta-pidtrimku-u-rozrobtsi-vaktsini-vid-covid-19

Науковці вдячні Президенту за його глибоке розуміння та підтримку у розробці вакцини від COVID-19

 • 9940 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Президент України Володимир Зеленський проявив глибоке розуміння щодо напрацювань українських вчених, які працюють над розробкою вакцини від COVID-19. Про це заявив завідувач кафедри мікробіології, вірусології та імунології Національного медичного університету ім. О. О. Богомольця Володимир Широбоков, підводячи підсумки наради, на якій були присутні науковці, залучені до розробки оригінального українського кандидата у вакцини проти коронавірусної хвороби COVID-19, передає УНН.

"І Президент, і міністр охорони здоров'я дуже схвально віднеслися до цієї наукової розробки. Я особисто глибоко задоволений позицією Президента. Я навіть не сподівався, що він буде так глибоко у темі, і що він з таким розумінням поставиться до важливості наукової розробки", - каже Широбоков.

Він додав, що мова про оригінального українського кандидата у вакцини проти коронавірусної хвороби COVID-19.

"Головне, що кандидат – оригінальний, і що він пройшов доклінічні випробування. Тому вакцина - це добре, адже на ефективну вакцину чекає увесь світ. І, безумовно, Україна дуже зацікавлена у ній", - підкреслив Широбоков.

Як писав УНН, за словами Степанова, МОЗ наполегливо працюватиме над подальшими кроками у виробленні української вакцини від COVID-19. 

Українські Національні Новини

Політика