navalniy-zatsikaviv-parye-bilshe-nizh-krim-pidsumki-sesiyi

Навальний зацікавив ПАРЄ більше, ніж Крим: підсумки сесії

 • 13186 переглядiв

КИЇВ. 28 січня. УНН. Під час поточної сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи не підтримали проведення дебатів по Криму, замість цього були підтримані дві інші теми, одна з яких - ситуація з російським опозиціонером Олексієм Навальним, який знаходиться під арештом в Москві. Таку думку висловив член української делегації в ПАРЄ Олексій Гончаренко "Крим.Реалії", передає УНН.

Цитата

"У понеділок українська делегація ініціювала розгляд ситуації в Криму в рамках термінових дебатів. Але в рамках такої сесії можуть розглянути тільки дві теми і українська тема в бюро не набрала достатньої кількості голосів. Було замість цього підтримано справу Олексія Навального і big data - вплив цифрових компаній на права людини і верховенство права. Для нас це негатив, але це факт", - сказав Гончаренко.

Деталі

За словами депутата, влітку 2019-го "Асамблея зробила певний розворот в бік Росії", змінивши правила і дозволивши російської делегації повернутися в ПАРЄ без санкцій.

"Цей момент був негативним і зараз ми пожинаємо плоди цього. Ми піднімали питання Криму у дебатах, у виступах, і внесли згадану правку. І будемо робити це надалі", - додав він.

Що було раніше

Сьогодні, 28 січня, завершилася січнева частина сесії ПАРЄ 2021 року.

Українська делегація в понеділок підняла питання про повернення до поточної дискусії щодо порушення прав людини в Криму. Литва вже підтримала цю ідею.

Також під час поточної сесії української делегації в ПАРЄ, спільно з представниками інших країн, вдалося ініціювати початок процедури оскарження повноважень делегації Росії. За це рішення проголосувало 38 делегатів.

Однак сьогодні стало відомо, що ПАРЄ не підтримала ініційоване Україною і партнерами оскарження повноважень делегації РФ.

Українські Національні Новини

Політика