navalnogo-sogodni-chekaye-sche-odin-sud

Навального сьогодні чекає ще один суд

 • 19836 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Російського опозиціонера в п'ятницю, 5 лютого, доставлять в один із судів Москви для розгляду справи про наклеп, повідомляє УНН з посиланням на російські ЗМІ.

Деталі

Навального доставлять до Бабушкінського суду Москви для розгляду справи про наклеп. Саму справу слухає Мировий суд, але для того, що б під час розгляду змогли бути присутніми журналісти, засідання пройде в приміщенні більш відповідному для цього.

Справу про наклеп було порушено стосовно опозиційного політика в червні минулого року. 93-річний ветеран війни Гнат Артеменко образився після коментаря Навального в YouTube про участь пенсіонера в ролику про голосування щодо поправок до Конституції РФ.

Що було раніше

Після повернення опозиціонера з Німеччини, де він проходив лікування після отруєння "Новачком", його затримали в рамках так званої справи "Ів Роше". Надалі Навальному замінили умовний термін на 3,5 роки колонії. З урахуванням домашнього арешту термін позбавлення волі скоротився до 2 років і 8 місяців.

Дело "Ів Роше"

У 2014 році Олексія Навального і його брата Олега звинуватили в тому, що їх бізнес з доставки посилок завдав шкоди великому клієнтові - косметичній компанії "Ів Роше". Олексію присудили умовний термін, а його братові Олегу - реальний 3,5 роки колонії. Всі ці терміни давно минули, і Олег Навальний вийшов на свободу влітку 2018 року.

Зараз Федеральна служба виконання покарань вирішила, що Навальний порушив правила випробувального терміну, і вимагала, щоб він прийшов на інспекцію 29 грудня. Олексій Навальний не прийшов, тому що перебував на лікуванні в Німеччині після отруєння. ФСВП вважає, що він міг з'явитися: як вважає відомство, політик був достатньо здоровий. Шестирічний випробувальний термін закінчився 30 грудня.

Українські Національні Новини

Новини Світу