navalnogo-v-rf-vipustili-na-volyu

Навального в РФ випустили на волю

 • 10934 переглядiв

КИЇВ. 11 липня. УНН. Російський політик Олексій Навальний вийшов на волю після адміністративного арешту у РФ. Про це повідомляє УНН із посиланням на Радио Свобода.

Олексій Навальний провів за гратами 10 діб адміністративного арешту. Після виходу зі спецприймальника він заявив, що його затримання, як і всіх інших учасників акції 12 червня - неправомірне. Він додав, що має намір почати допомогати незалежним кандидатам, які відчувають тиск при реєстрації на вибори в Мосміськдуму.

Нагадаємо, Хорошевський суд Москви 1 липня заарештував Олексія Навального за участь в марші на підтримку журналіста видання "Медуза" Івана Голунова. 9 липня Мосміськсуд підтримав це рішення, а адвокати Навального оголосили про намір подати з цього приводу скаргу в ЄСПЛ.

Сама акція протесту відбулася 12 червня. Навального затримали невдовзі після того, як він до неї приєднався. На нього склали протокол за статтею про повторне порушення правил проведення мітингів, оскільки марш не був узгоджений з владою. У марші на підтримку Івана Голунова брали участь кілька тисяч осіб. За підсумками акції повідомлялося про більш ніж 500 затриманих.

Українські Національні Новини

Новини Світу