navchannya-u-proftekhakh-na-adaptivnomu-karantini-u-mon-nazvali-umovi-distantsiyki

Навчання у профтехах на адаптивному карантині: у МОН назвали умови "дистанційки"

 • 10981 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Закладам професійної освіти рекомендовано під час адаптивного карантину, який повертається в Україні з 24 лютого, переводити навчання у дистанційний формат у "червоній" зоні. Про це йдеться у листі-роз’ясненні МОН, передає УНН.

Цитата пресслужби МОН:

"Рекомендується в закладах професійно-технічної освіти, в разі запровадження “червоного” рівня епідемічної небезпеки на території їх розташування, організувати освітній процес з використанням технологій дистанційного навчання", - вказали у МОН.

Деталі

Також у листі йдеться про необхідність проведення додаткової роз’яснювальної роботи з колективами закладів професійної (професійно-технічної) освіти та вжиття невідкладних заходів, спрямованих на мінімізацію безпосередніх фізичних контактів між учасниками освітнього процесу.

Коментар заступника голови МОН:

“Для профосвіти важливо зберігати взаємодію учня з педагогом, особливо коли йдеться про практику. Подекуди вона становить 50% навчального процесу. Ми постійно рекомендуємо директорам профтехів проводити роз’яснювальну роботу з колективами, щоб вони пам’ятали про важливість дотримання дистанції під час уроків, носіння масок та рукавичок. Також на місцях можуть змінювати графік навчання, щоб учні менше перетиналися одне з одним. Якщо в учня або працівника закладу з’являться симптоми респіраторного захворювання, слід дотримуватися чіткого алгоритму дій”, — прокоментував заступник міністра освіти та науки Ігор Гарбарук.

Доповнення

Карантин для протидії поширенню нового типу коронавірусу в Україні запровадили з 12 березня 2020 року. Потім його неодноразово продовжували і влітку перевили у форму адаптивного карантину.

З 8 по 24 січня в Україні діяв жорсткий карантин. Його вводили, щоб "збити" хвилю захворюваності на COVID-19. Голова МОЗ Степанов зазначав, що головного ефекту від січневого "локдауну" вдалося досягти.

Україна з 25 січня повернулася до обмежень, які діяли до січневого жорсткого карантину.

З 24 лютого Україна знову повертається до адаптивного карантину з впровадженням чотирьох рівнів епідемічної небезпеки. Загалом дію обмежень продовжено до 30 квітня.

При цьому у МОН нагадали, що 24 лютого вся територія України належить до “жовтої” зони епідемічної небезпеки. Як і про те, що у разі включення за низкою показників регіону до “червоного” рівня небезпеки, відвідування учнями закладів професійної освіти забороняється.

У межах адаптивного карантину регіони позначаються кольорами - зеленим, жовтим, помаранчевим або червоним рівнем небезпеки поширення COVID-19, залежно від епідемічної ситуації. Зважаючи на "колір" регіону різняться й обмежувальні заходи. Так, зелений рівень передбачає мінімальні обмеження. Жовтий рівень - наразі діє на території всієї країни, однак будуть вноситися деякі пом'якшення. Помаранчевий рівень - встановлюються після жовтого і свідчить про ускладнення епідемічної ситуації. Червоний рівень - передбачає більш жорсткі обмеження, як це було під час січневого "локдауну".

Українські Національні Новини

Політика