navischo-chausa-vidpravili-pid-domashniy-aresht-ekspert-zayaviv-scho-ekssuddi-zagrozhuye-nebezpeka

Навіщо Чауса відправили під домашній арешт? Експерт заявив, що екссудді загрожує небезпека

 • 37236 переглядiв

КИЇВ. 5 серпня. УНН. Колишнього суддю Дніпровського суду столиці Миколи Чауса, якого підозрюють у хабарництві, відправили під цілодобовий домашній арешт із зобов'язанням носити електронний браслет. Чому суд виніс таке рішення і чим може закінчитися "справа Чауса" розповів УНН військовий експерт Олег Жданов.

Деталі

На думку Жданова, це було компромісне рішення між двома силовими структурами - НАБУ і СБУ.

"Швидше за все, був сигнал з Вашингтона про те, що Чауса потрібно віддати і його підкинули в Феофанію і там його затримують слідчі НАБУ. Повністю передати його НАБУ, щоб його забрали в слідчий ізолятор - неможливо. Тому що там він не буде відчувати "руки" СБУ і може почати розповідати, як він потрапив з Кишинева в Україну в подробицях: прізвища, обставини і тд. Тому, щоб не втрачати над Чаусом контроль, щоб він розумів, що він досяжний для співробітників СБУ, судді було поставлено завдання такого компромісного рішення. Воно звичайно вкрай дивне, враховуючи ті звинувачення, які висувають Чаусу. І спецслужби тепер за ним спостерігають", - розповідає Жданов.

За словами експерта, зараз існує не просто ризик, що його знову викрадуть, а якщо він стане незручний, то можуть бути й гірше наслідки.

Цитата

"Чому Чауса не тримають в камері? Згадаймо вбивство бізнесмена біля суду Максима Курочкіна, екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова в центрі Києва. Третій раз викрадати Чауса вже немає сенсу. Я думаю, що все, що він міг розповісти, він уже розповів. І якщо він зробить якусь помилку в плані офіційної заяви або почне давати інші свідчення, які будуть йти в розріз з легендою, яку йому розповіли на вул. Володимирська (там знаходиться будівля Служби безпеки України - ред.). З ним теж може статися все, що завгодно", - вважає Жданов.

Додамо

Нагадаємо, 30 липня екссуддя Микола Чаус знайшовся в селі Мазурівка у Вінницькій області. До правоохоронців звернувся староста населеного пункту.

Більше про справу Чауса читайте в статті: Цінний свідок Чаус: як НАБУ і СБУ поділять справу екс-судді, а Україна доведе свою невинність Молдові?

Українські Національні Новини

Політика