navodiv-droni-kamikadze-na-odeschini-vikrili-rosiyskogo-agenta

Наводив дрони-камікадзе: на Одещині викрили російського агента

 • 130840 переглядiв

КИЇВ. 27 вересня. УНН. На Одещині викрили російського агента, який наводив удари дронів-камікадзе. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу СБУ.

Цитата

"Служба безпеки викрила російського агента на Одещині. Він розвідував місця дислокації та переміщення Сил оборони України на півдні регіону. (...) У разі отримання розвідданих ворог планував їх використати для підготовки диверсій і здійснення повітряних ударів, у тому числі крилатими ракетами і дронами-камікадзе", – ідеться у повідомленні.

Деталі

За даними слідства, зрадником є житель міста Рені, якого завербували спецслужби рф після початку повномасштабного вторгнення. У поле зору агресорів він потрапив через свої прокремлівські погляди, які активно "афішував".

Для виконання ворожих завдань російський агент фотографував об’єкти та маршрути руху підрозділів ЗСУ, Національної гвардії.

Крім того, він встановлював точні координати блокпостів та об’єктів критичної інфраструктури, особливо у сфері тепло- та енергопостачання.

Отриману інформацію чоловік передавав окупантам через анонімний Телеграм-канал у вигляді "фотозвіту" та позначок на електронній карті з детальним описом "спостережень".

Співробітники Служби безпеки затримали зловмисника на спробі передачі закритих відомостей до рф. У нього виявили мобільний телефон із доказами прихованого листування з російським куратором.

Ворожому агенту повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо

Ввечері 26 вересня російські війська атакували Одесу трьома дронами-камікадзе Shahed-136 – усі збила ППО.

Українські Національні Новини

Війна