naybilsha-yevropeyska-naftova-kompaniya-shell-plc-nezvazhayuchi-na-publichnu-zayavu-pro-vidmovu-vid-rosiyskoyi-nafti-prodovzhuye-yiyi-kupuvati

Найбільша європейська нафтова компанія Shell Plc, незважаючи на публічну заяву про відмову від російської нафти, продовжує її купувати

 • 270934 переглядiв

КИЇВ. 9 квітня. УНН. Найбільша європейська нафтова компанія Shell Plc, незважаючи на публічну заяву про відмову від російської нафти, продовжує її купувати, прикриваючись так званим змішуванням. Про це повідомляє УНН з посиланням на Bloomberg.

Деталі

Справа в тому, щоб продати бочку, в якій лише 49,99% надходить з росії; в очах Shell, поки інші 50,01 відсотка надходять з іншого місця, нафтовий вантаж технічно не має російського походження.

Цей маневр лежить в основі зростаючого та непрозорого ринку змішаного російського дизельного палива та інших продуктів нафтопереробки, одного з багатьох, які використовують нафтові компанії та торговці сировинними ресурсами, щоб забезпечити надходження російської енергії до Європи, водночас задовольнивши громадську думку, яка вимагає покласти край субсидування військової машини путіна.

Інвестори люблять Fast-Fashion Shein — принаймні зараз. Оскільки Європа перестала застосовувати будь-які обмеження чи санкції до купівлі російської нафти, газу чи вугілля, продаж нової суміші є цілком законним. Якби Shell та інші повністю дотримувались європейських правил, вони могли б купувати вантажі на 100 відсотків російського походження.

Нагадаємо

Президент: потрібно запровадити повне енергетичне ембарго – на нафту, на газ з росії.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП