naybilshe-pogolivya-ptitsi-zoseredzheno-u-trokh-oblastyakh-minapk

Найбільше поголів’я птиці зосереджено у трьох областях — МінАПК

 • 10041 переглядiв

КИЇВ. 15 липня. УНН. Вітчизняна галузь птахівництва найактивніше розвивається у Вінницькій області. Про це свідчать дані Міністерства агарної політики та продовольства України, передає УНН.

Так, на Вінниччині зосереджена найбільша кількість свійської птиці (здебільшого курки). Друге та третє місця за кількістю птиці належать Черкаській та Київській областям.

Саме в цих регіонах, нагадаємо, зосереджені основні птахівничі майданчики компанії "Миронівський хлібопродукт" (ТМ Наша Ряба), яка у свою чергу є найбільшим виробником та експортером курятини в країні.

Найменша кількість птиці свійської зосереджена у Миколаївській та Луганській областях.

Також у мінАПК виокремили регіони-лідери за кількістю інвестиційних проектів, які реалізуються в АПК. ТОП-5 виглядає наступним чином: Полтавська (104), Львівська (52), Миколаївська (50), Вінницька та Черкаська (по 46).

"Серед інвестиційних проектів за найбільшою кошторисною вартістю вирізняється проект з будівництва птахокомплексу "Вінницький бройлер" (ПАТ "Миронівський хлібопродукт", - ред.) потужністю 440 тис. тонн м’яса в рік (Вінницька область), вартість якого становить 9,6 млрд гривень", - розповіли у міністерстві.

Нагадаємо, за останні 5 років Україна суттєво наростила виробництво курятини. Це дозволило країні позбутися статусу імпортера і самою завойовувати міжнародні ринки.

Минулого року Україна піднялася на 6-е місце у світовому рейтингу експортерів курятини, обігнавши Росію і Канаду. У країнах ЄС Україна — серед трьох головних постачальників.

Українські Національні Новини

Економіка