naybilshi-aviakompaniyi-svitu-dopomozhut-yunisef-dostavlyati-vaktsini

Найбільші авіакомпанії світу допоможуть ЮНІСЕФ доставляти вакцини

 • 14929 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Більше 10 найбільших міжнародних авіаперевізників допоможуть Дитячому фонду ООН (ЮНІСЕФ) доставляти вакцини від коронавірусу, а також ліки та медичне обладнання для боротьби з пандемією. Про це пише УНН з посиланням на Новини ООН.

Деталі

Літаки авіакомпаній, які допоможуть ЮНІСЕФ з транспортуванням препарату, літають більш ніж в 100 країн світу. Для того, щоб своєчасно доставляти великі обсяги вакцин, на ряді напрямків будуть введені додаткові рейси вантажних літаків.

У числі авіакомпаній, готових допомогти з доставкою вакцин, - Astral Aviation, Brussels Airlines, Qatar Airways, United Airlines та інші.

В ЮНІСЕФ заявляють, що співпраця з авіакомпаніями стане основою для оперативного реагування на гуманітарні кризи і доставки гуманітарних вантажів.

Нагадаємо, минулого тижня в ЮНІСЕФ повідомили про підписання контракту з компанією Pfizer на поставки 40 мільйонів доз вакцин в рамках альянсу COVAX - розподіл почнеться вже в першому кварталі 2021 року.

Довідково

ЮНІСЕФ є найбільшим закупником вакцин в світі. Фонд щорічно закуповує більше двох мільярдів доз вакцин - як для планових щеплень, так і для боротьби зі спалахами захворювань і епідеміями.

Додамо

У МОЗ заявили, що в Україні готові близько 400 мобільних бригад, які вакцинуватимуть населення від COVID-19. Всі медпрацівники пройдуть навчання впродовж двох тижнів.

Спочатку забезпечувати вакцинацію будуть мобільні бригади, наступні етапи - у стаціонарних медпунктах.

Українські Національні Новини

Здоров'я