naymantsi-z-rosiyi-samovilno-zaymayut-nezaseleni-budinki-zhiteliv-donbasu-rozvidka

Найманці з Росії самовільно займають незаселені будинки жителів Донбасу - розвідка

 • 15648 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. На тимчасово окупованих територіях в Донецькій та Луганській областях найманці з РФ самовільно зайняли тимчасово незаселені будинки місцевих жителів, псують їх приватне майно, у тому числі мають місце непоодинокі випадки обстрілів особистого автотранспорту. Про це під час брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України полковник Максим Праута з посиланням на дані Головного управління розвідки, передає УНН.

"За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, жителі тимчасово окупованої території у Донецькій та Луганській областях продовжують потерпати від свавілля командування російсько-окупаційних військ", - сказав Праута. 

Зокрема, у місті Донецьк з аргументацією "для потреб мобілізації" у громадян примусово вилучають об’єкти нерухомого майна для розміщення "підрозділів силових структур".

"Значної матеріальної шкоди місцевому населенню завдають і російські найманці, які у лютому прибули для ротації підрозділів з’єднань і частин 1 АК. Вони самовільно зайняли тимчасово незаселені будинки місцевих жителів, псують їх приватне майно, у тому числі мають місце непоодинокі випадки обстрілів особистого автотранспорту. Російські окупаційні адміністрації при цьому не вживають жодних заходів для припинення зазначених злочинних дій", - підсумував речник Міноборони. 

Нагадаємо, за даними розвідки, у районі проведення ООС на Донбасі зростає кількість обстрілів позицій Об’єднаних сил бойовиками для провокування вогню у відповідь.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП