naymensha-gotovnist-brati-uchast-u-viborakh-do-vr-sered-molodi-opituvannya

Найменша готовність брати участь у виборах до ВР серед молоді - опитування

 • 8602 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Понад 80% українців мають намір голосувати на дострокових виборах до Верховної Ради України, які відбудуться 21 липня, найменша готовність брати участь у виборах виявилася серед молоді. Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" спільно з соціологічною службою Центру Разумкова, передає УНН.

"Переважна більшість громадян (81%) має намір взяти участь у парламентських виборах України: 51% у цьому впевнені і ще 30% візьмуть участь "скоріше за все", - йдеться у повідомленні.

Як вказано, найменша готовність брати участь у виборах виявилася серед молоді до 30 років (впевнені у своїй участі у виборах 45% і візьмуть участь "скоріше за все" – 34%), а найбільша готовність – серед громадян, старших за 60 років (відповідно, 68% і 22%).

Серед регіонів найвищу готовність взяти участь у виборах висловили респонденти із Центрального та Південного регіонів і нижчу – на Донбасі.

Загальнонаціональне опитування було проведене Фондом "Демократичні ініціативи" спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 13 по 20 червня 2019 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано – 2017 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Нагадаємо, загальна кількість кандидатів в народні депутати, які беруть участь у балотуванні на вибори до Верховної Ради, на сьогодні становить 5 845 осіб. 

Дострокові вибори до ВР призначені на 21 липня.

Українські Національні Новини

Політика