naymolodshiy-ukrayinskiy-poloneniy-moryak-napisav-novogo-lista

Наймолодший український полонений моряк написав нового листа

 • 14094 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Мати наймолодшого українського військовополоненого моряка Андрія Ейдера, захопленого Росією в районі Керченської протоки, Євгенія Ейдер оприлюднила фото листа свого сина, призначеного для публікації на Facebook. Фото листа жінка опублікувала на своїй сторінці у соцмережі, передає УНН.

"Я довго думала чи варто "особисту частина" показати. Все ж це особисте. На сьогодні саме МИ отримали вже 17 листів. І ще Андрій отримав листа і написав багато відповідей різним людям", – написала Ейдер.

Крім того, вона подякувала тим, хто пише всім полоненим українським морякам.

У листі Андрій пише: "Зараз нас 24 людини (полонених моряків – ред.)... Усі ми хочемо одного – скоріше повернутися на Батьківщину. Ми сповнені сили духу та надії, але надія також ресурс вичерпуваний. Нас мало, але ми у тільниках! Я б написав українською, але цензура не дозволить. З Україною в серці!.. Але є сила волі, цей ресурс не вичерпається".

Як повідомляв УНН, українські моряки, яких утримували у "Матроській тиші", не отримали листів.

25 листопада 2018 року прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли та захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполь в Азовському морі.

24 українських моряків заарештували у Криму 27 і 28 листопада на два місяці, згодом їх перемістили до російських СІЗО у Москві. Підконтрольний РФ суд Криму відмовив в апеляції всім 24 українським морякам.

15 і 16 січня 2019 року суд у Москві продовжив строк утримання під вартою усіх 24 військовополонених українських моряків.

Українські Національні Новини

Політика