nayshvidshiy-potyag-v-indiyi-zitknuvsya-z-korovoyu-na-nastupniy-den-pislya-zapusku

Найшвидший потяг в Індії зіткнувся з коровою на наступний день після запуску

 • 10138 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. Найшвидший потяг в Індії Vande Bharat Express 16 лютого зіткнувся з коровою на наступний день після запуску. Через зіткнення у потязі трапився збій в електропостачанні, що призвело до знеструмлення 4 вагонів і ушкодження гальмівної системи. Про це повідомляє УНН з посиланням на AFP.

У першу подорож потяг під назвою Vande Bharat Express урочисто запустив Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді. Мандрівка пройшла успішно, однак на зворотньому шляху 16 лютого на заваді експреса стала корова.

Цей експрес, побудований у рамках урядової програми "Make in India", вважається найшвидшим потягом Індії. Він здатен розвивати швидкість до 180 км/год і дозволяє скоротити час у дорозі з Нью-Делі до Варанасі з 14 до 8 годин.

Влада Індії намагається модернізувати свою залізницю, побудовану ще британцями, аби розширити обсяг пасажироперевезення. Зараз пасажиропотік в Індії складає 23 мільйонів пасажирів щодня.

Нагадаємо, в Індії одинадцять вагонів швидкісного потяга Seemanchal Express зійшли з рейок в штаті Біхар. В результаті загинули семеро людей.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП