naystrashnishe-za-40-rokiv-viverzhennya-vulkanu-v-gvatemali-desyatki-zagiblikh

Найстрашніше за 40 років виверження вулкану в Гватемалі: десятки загиблих

 • 82164 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. Внаслідок одного з найпотужніших вивержень вулкану за останні десятиліття у Гватемалі загинуло щонайменше двадцять п'ять людей, сотні отримали поранення, передає УНН з посиланням на BBC.

Вулкан Фуего, розташований на відстані 40 км на південний захід від столиці - міста Гватемала, вибухнув вночі у неділю, 3 червня. Внаслідок його виверження потік лави зійшов на село Ель Родео, знищуючи на своєму шляху будинки із людьми всередині. Головний аеропорт у столиці міста Гватемала був закритий.

Президент Джиммі Моралес оголосив триденну національну жалобу за жертвами стихійного лиха.

У заяві, опублікованій в неділю, він заявив про "глибокий біль" нації, спричинений "непоправними втратами" людських життів.

Серхіо Кабаньяс, голова національного агентства з управління катастрофами, повідомив місцевій радіостанції, що потік лави змінив курс на Ель Родео.

"На жаль, Ел Родео був похований, і ми не змогли дістатись села Ла-Лібертад через лаву, і, можливо, там також є людські втрати".

Це виверження вважається найбільшим з 1974 року, на думку місцевих експертів.

Пізніше пан Кабаньяс заявив, що серед загиблих є співробітник його агентства.

Повідомляється також, що серед загиблих є діти.

Як повідомляв УНН, наслідки триваючого потужного виверження вулкана Фуего в Гватемалі торкнулися вже понад 1,7 млн людей.

Українські Національні Новини

Новини Світу