nazk-nadaye-timchasoviy-dostup-nabu-do-tayemnikh-rechey-ta-dokumentiv

НАЗК надає тимчасовий доступ НАБУ до таємних речей та документів

 • 8482 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Національне агентство з питань запобігання корупції надає тимчасовий доступ Національному антикорупційному бюро до речей та документів, які містять таємницю, що охороняється законом. Про це УНН повідомили у прес-службі НАЗК.

Згідно з ухвалою, НАЗК надає детективам НАБУ тимчасовий доступ до речей та документів, які містять таємницю, що охороняється законом, з можливістю отримання завірених роздрукованих на паперовому носії та в електронному вигляді копій документів, які перебувають у володінні НАЗК. А саме, на підставі матеріалів кримінального провадження за фактом незаконного збагачення, надано доступ до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Зазначені документи можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні для перевірки наявності законних підстав збагачення.

У відомстві нагадують, що до повноважень Національного агентства з питань запобігання корупції належить, в тому числі, зберігання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Надання тимчасового доступу можливе тільки на підставі ухвали слідчого судді, оскільки вказані документи містять персональні дані.

 

Українські Національні Новини

Політика