nazk-perevirilo-nabu-i-zvinuvatilo-sitnika-v-porushenni-antikoruptsiynogo-zakonodavstva

НАЗК перевірило НАБУ і звинуватило Ситника в порушенні антикорупційного законодавства

 • 22731 переглядiв

КИЇВ. 12 січня. УНН. Національне агентство з питань запобігання корупції радить внести директору Національного антикорупційного бюро Артему Ситнику припис за порушення в організації антикорупційної роботи, передає УНН.

Про це зазначено в акті НАЗК за результатом проведення перевірки діяльності НАБУ в період з 30 вересня 2018 року по 11 листопада 2021 року.

Антикорупціонери з НАЗК викрили антикорупціонерів з НАБУ у таких порушеннях:

- відсутність антикорупційних програм Національного бюро у 2018 та 2019 роках, погоджених НАЗК;
- відсутність механізмів заохочення та формування культури повідомлення про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень;
- порушення порядку розгляду повідомлень про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень;
- ухвалення рішення щодо призначення осіб на посади детективів НАБУ без отримання всієї інформації від державних органів тощо.

У порушеннях звинувачують безпосередньо керівника НАБУ Артема Ситника, який має розробити механізм заохочення повідомлень про корупційні правопорушення та створити регулярний канал онлайн-зв’язку для їх отримання.

Окрім того, НАЗК видало НАБУ низку рекомендацій. Ознайомитися з ними можна за посиланням тут.

Додамо

Transparency International Ukraine інформує, що невиконання припису карається адміністративною відповідальністю у вигляді штрафу.

Раніше директор бюро Артем Ситник вже притягувався до адміністративної відповідальності за корупційні правопорушення і офіційно визнаний в Україні корупціонером.

Цього року у Ситника закінчується термін повноважень директора бюро, проте він буде виконувати свої обов’язки до призначення нового директора НАБУ, якого обиратимуть за участю представників іноземців. У юридичній спільноті таку участь інших держав в управлінні внутрішніми справами України називають порушенням суверенітету країни.

До теми

За сім років свого існування НАБУ не провело жодного аудиту, а рівень довіри українців до детективів впав удвічі.

Тільки 1% українців оцінили роботу НАБУ як задовільну.

При цьому НАБУ не помічає очевидної і масштабної корупції, зокрема на залізниці, зазначали представники профільної Тимчасової комісії Верховної Ради.

Українські Національні Новини

Політика