nazk-planuye-vidmovitisya-vid-zamovnoyi-perevirki-deklaratsiy-novak

НАЗК планує відмовитися від замовної перевірки декларацій - Новак

 • 11212 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Національне агентство з питань запобігання корупції збирається відмовитися від замовної перевірки декларацій. Про це сьогодні під час брифінгу повідомила виконуюча обов’язки голови НАЗК Наталія Новак, передає кореспондент УНН.

"Що збираємося впроваджувати. Те, що передбачено законом. Ми збираємося надати доступи інспекторам до реєстрів", - сказала Новак.

За її словами в НАЗК повинні скласти порядок відбору перевірки декларацій саме за корупційними ризиками тих осіб, яких будуть перевіряти. Перш за все це будуть ті органи і посадові особи, які мають найбільші корупційні ризики -прокуратури, суди, МВС.

"Ми збираємося відмовитися від замовної перевірки декларацій. Тобто будуть перевірятися декларації дійсно тих людей, які мають найбільш корупційні ризики. Ми також маємо подумати як буде працювати система викривачів. Тому що вона буде працювати як в окремих різних державних органах влади, так і через НАЗК", - сказала Новак.

Нагадаємо, виконуюча обов’язки керівника НАЗК Наталія Новак сказала, що можливо за два місяці запрацює система електронної перевірки декларацій.

Українські Національні Новини

Політика