nazk-provodit-antikoruptsiynu-perevirku-v-energoatomi

НАЗК проводить антикорупційну перевірку в "Енергоатомі"

 • 23417 переглядiв

КИЇВ. 2 жовтня. УНН. Національне агентство з питань запобігання корупції проводить позапланову перевірку державного "НАЕК "Енергоатом". Про це УНН повідомили у НАЗК.

Там нагадали, що планували приступити до антикорупційної перевірки в "Енергоатомі" ще 17 серпня.

Однак, президент "Енергоатому" Петро Котін її заблокував, за що отримав припис про недопущення.

Згодом, 31 серпня НАЗК отримало лист "Енергоатому" про готовність допуску представників відомства до проведення перевірки.

"Враховуючи зазначене, позапланову перевірку організації роботи із запобігання та виявлення корупції в ДП "НАЕК "Енергоатом" поновлено з 31 серпня 2020 року, яка триває по даний час", - розповіли у НАЗК.

Нагадаємо, за перше півріччя 2020 року державний “Енергоатом” зазнав 2,6 млрд грн збитку проти 1 млрд грн прибутку минулого року. Негативні результати в "Енергоатомі" пояснюють курсовою різницею та водночас визнають порушення на тендерах.

Зокрема повідомлялось, що "Енергоатом" віддав на тендері 104 млн грн "технічному" учаснику, а у червні переплатив близько 11 млн грн на тендері з технічного переоснащення енергоблоку №5 Запорізької АЕС. Також зазначалось, що у квітні–травні зарплата керівника компанії "Енергоатому" сягнула понад 400 тис. грн, що у 10 разів перевищило урядовий ліміт.

За останній час "Енергоатом" двічі оголошував тендер з "покращення іміджу". Один на 1,5 млн грн, інший на 4 млн грн.

Українські Національні Новини

Політика