nazk-tsogo-roku-rozpochato-tisyachu-povnikh-perevirok-deklaratsiy

НАЗК: цього року розпочато тисячу повних перевірок декларацій

 • 10136 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. У Національному агентстві з питань запобігання корупції цього року розпочато понад 1 тисячу повних перевірок декларацій, також ухвалено понад 500 результатів повних перевірок декларацій. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані НАЗК.

Як вказано, після закінчення чергового етапу декларування у 2019 році, Система логічного арифметичного контролю декларацій (ЛАК) перевірила 2,7 млн електронних декларацій за 5 днів. "Декларації, які автоматично визначені Системою як такі, що мають найбільше корупційних ризиків, потрапили у так звану "червону зону" для проходження процедури повної перевірки. Це переважно декларації осіб, які займають відповідальне або особливо відповідальне становище", - додали у НАЗК.

"За п’ять місяців 2019 року розпочато 1030 повних перевірок декларацій. Ухвалено 555 результатів повних перевірок", - вказали в агентстві.

Також зазначається, що за результатами повних перевірок декларацій, "НАЗК направило до НАБУ 149 обґрунтованих висновків - декларування недостовірних відомостей на суму більше ніж 250 прожиткових мінімумів". "Справи по цих фактах мали бути розслідувані та передані до суду", - додали в агентстві.

Нагадаємо, НАЗК у травні виявило неправдиві дані в 11 деклараціях.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП