nazk-vidililo-parlamentskim-partiyam-ponad-sto-milyoniv-griven

НАЗК виділило парламентським партіям понад сто мільйонів гривень

 • 7402 переглядiв

КИЇВ. 22 квітня. УНН. Національне агентство з питань запобігання корупції розподілило кошти державного бюджету на фінансування статутної діяльності парламентських партій в II кварталі 2019 року. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу агентства. 

Згідно із повідомленням, бюджетне фінансування отримають п'ять парламентських партій: "Народний фронт" - 36,36 млн грн, "Блок Петра Порошенка-Солідарність" - 35,84 млн грн, "Радикальна партія Олега Ляшка" - 12,23 млн грн, ВО "Батьківщина" - 9,33 млн грн, "Самопоміч" - отримає 32,16 млн грн, з яких 14,14 млн грн - це кошти за дотримання передбаченого законодавством гендерного принципу.

В агентстві наголосили, що партії "Опозиційний блок" гроші не перерахували через необхідність доз’ясування обставин, що виникли в результаті взаємовиключних вимог представників партії і розгляду судової справи.

Варто зазначити, що за даними НАЗК, загальна сума державного фінансування на 2019 рік, яка буде розподілена між політичними партіями, становить 565,68 млн грн. Кошти на рахунки кожної партії перераховуються щоквартально.

У Нацагентстві нагадують, що право на фінансування в 2019 році отримали партії, які на парламентських виборах в 2014 році набрали щонайменше 5% голосів виборців.

В агентстві додали, що після наступних парламентських виборів, всі партії, які отримали щонайменше 2% голосів виборців отримуватимуть фінансування з державного бюджету.

Раніше УНН повідомляв, що у першому кварталі 2019 року Національне агентство з питань запобігання корупції опрацювало 2646 повідомлень від уповноважених осіб підприємств, установ, організацій про встановлення фактів неподання або несвоєчасного подання декларацій

Українські Національні Новини

Політика