nazk-vneslo-do-reyestru-koruptsioneriv-v-o-rektora-tavriyskogo-natsionalnogo-universitetu

НАЗК внесло до реєстру корупціонерів в.о. ректора Таврійського національного університету

 • 14346 переглядiв

КИЇВ. 29 вересня. УНН. Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло до реєстру корупціонерів в.о. ректора ТНУ ім. В. І. Вернадського Володимира Казаріна. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу НАЗК.

"НАЗК внесло в.о. ректора ТНУ ім. В. І. Вернадського Володимира Казаріна до реєстру корупціонерів через невиконання законних вимог НАЗК", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що в.о. ректора Володимир Казарін систематично відмовляв у наданні документів, які НАЗК запитувало у межах перевірки інформації про можливе порушення посадовими особами університету вимог законодавства з питань захисту викривачів. Ці відмови є порушенням антикорупційного законодавства.

"За невиконання законних вимог НАЗК стосовно Володимира Казаріна складено та направлено до Печерського районного суду міста Києва протокол про адміністративне правопорушення. Суд визнав його винним у порушенні, і у зв'язку з цим відомості про нього було внесено до Реєстру корупціонерів", - йдеться у повідомленні.

Додається, що окрім того, НАЗК внесло припис т.в.о Міністра освіти й науки України Сергію Шкарлету через невиконання Володимиром Казаріним законних вимог НАЗК. За результатами розгляду припису Міністерство освіти та науки притягнуло Володимира Казаріна до дисциплінарної відповідальності.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило корупціогенні фактори у постанові Кабінету міністрів про створення Національного оператора на ринку тютюнових виробів.

Українські Національні Новини

Політика