nazk-vneslo-pripis-gendirektoru-ukroboronpromu

НАЗК внесло припис гендиректору "Укроборонпрому"

 • 12969 переглядiв

КИЇВ. 25 липня. УНН. Національне агентство з питань запобігання корупції внесло два приписи, один – генеральному директору "Укроборонпрому", другий – головному лікарю комунальної установи "Територіальне медичне об’єднання "Вінницький обласний Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф". Про це повідомляє УНН із посиланням на прес-службу НАЗК.

Так, за даними НАЗК, припис генеральному директору ДК "Укроборонпром" Павлу Букіну стосується порушення Олександром Донцем, президентом ДП "Антонов", вимог частини п’ятої статті 36 Закону України "Про запобігання корупції" щодо запобігання конфлікту інтересів у зв’язку з наявністю в особи підприємств чи корпоративних прав.

"Встановлено, що Олександр Донець після призначення на посаду не повідомив Національне агентство про укладення договору управління часткою його корпоративних прав із наданням нотаріально засвідченої копії такого договору. Він також не дотримався законодавчо встановлених строків інформування Національного агентства", - зазначили у Нацагентстві.

НАЗК заявило, що вимагає провести службове розслідування та розглянути питання щодо притягнення винних осіб до встановленої законом відповідальності.

Також внесено припис головному лікарю комунальної установи "Територіальне медичне об’єднання "Вінницький обласний Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" Анатолію Пірникозі.

"Встановлено, що головний лікар філії комунальної установи "Територіальне медичне об’єднання "Вінницький обласний Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" "Могилів-Подільська станція екстреної медичної допомоги" Людмила Блощинська не повідомила про наявність у неї потенційного конфлікту інтересів, зумовленого підпорядкуванням їй близької особи (дочки)", - йдеться в повідомленні.

Нацагентство заявило, що вимагає вжити заходів врегулювання у встановленому Законом порядку потенційного конфлікту інтересів у службовій діяльності головного лікаря, провести службове розслідування та розглянути питання притягнення винних осіб до встановленої законом відповідальності.

Нагадаємо, НАЗК склало протокол стосовно екс-голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Дмитра Вовка.

Українські Національні Новини

Політика