nazk-za-misyats-vstanovilo-135-porushen-povyazanikh-iz-koruptsiyeyu

НАЗК за місяць встановило 135 порушень, пов'язаних із корупцією

 • 9218 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. Національне агентство з питань запобігання корупції у червні 2019 року встановило 135 порушень законодавства у сфері запобігання корупції. Про це повідомляє УНН із посиланням на прес-службу НАЗК.

Так, уповноважені особи Нацагентства склали 87 протоколів про адмінправопорушення, НАЗК затвердило 39 обґрунтованих висновків про виявлені ознаки правопорушень, пов’язаних з корупцією, а також направило 9 приписів. З них: 5 приписів внесено з вимогою усунути порушення законодавства щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень Закону, 4 приписи – за результатами перевірок державних органів.

Крім цього, у червні було затверджено 164 рішення про результати повних перевірок декларацій. За результатами перевірок у 9 деклараціях виявили недостовірні відомості на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Також встановлено ознаки умисного неподання 30 декларацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАЗК: цього року розпочато тисячу повних перевірок декларацій

За порушення термінів подання декларацій склали 16 адмінпротоколів, за несвоєчасне подання або неподання повідомлень про суттєві зміни у майновому стані – 8 адмінпротоколів, 1 адмінпротокол – за декларування недостовірних відомостей на суму від 100 до 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Крім того, НАЗК направило до суду 20 адмінпротоколів за недотримання вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, 1 адмінпротокол – щодо порушення обмежень стосовно сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності та 9 адмінпротоколів – щодо невиконання законних вимог Нацагентства.

За порушення порядку подання звіту політичної партії НАЗК направило до суду 16 адмінпротоколів, за порушення порядку надання або отримання внеску на користь політпартії – 16 адмінпротоколів.

Як повідомляв УНН, НАЗК запросило 12 осіб прибути до Нацагентства для надання пояснень та у разі наявності підстав складення протоколів про адміністративні правопорушення.

Українські Національні Новини

Політика