nazk-zayavilo-u-pravookhoronni-organi-na-10-chinovnikiv

НАЗК заявило у правоохоронні органи на 10 чиновників

 • 8257 переглядiв

КИЇВ. 17 липня. УНН. Національне агентство з питань запобігання корупції повідомило Національне антикорупційне бюро, органи Національної поліції та прокуратури про 10 випадків виявлення ознак кримінальних правопорушень. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу НАЗК.

"НАЗК виявило ознаки кримінальних правопорушень, передбачених статтею 366-1 Кримінального кодексу, в діях та бездіяльності 10-ти посадовців: декларування завідомо недостовірних відомостей та неподання декларацій", - вказали у НАЗК.

За даними Агентства, зокрема, за результатами повної перевірки декларації судді Приморського районного суду міста Одеси Вікторії Літвінової за 2016 рік встановлено ознаки декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів. "Суддя у декларації не зазначила дохід у вигляді подарунка, власну квартиру та квартиру своїх доньок, що належить їм на праві власності. Загалом відомості, вказані посадовцем у декларації, відрізняються від достовірних на суму понад 2,7 млн грн", - додали у НАЗК.

Обґрунтований висновок щодо ознак кримінального правопорушення, як повідомляється, направлено до НАБУ.

Також вказано, що виявлено ознаки неподання декларацій 9-ма посадовими особами. Обґрунтовані висновки щодо цього НАЗК направило до НАБУ, територіальних органів Нацполіції та прокуратури для здійснення досудового розслідування.

"Серед осіб, що не дотримались вимог закону, 2 судді у відставці апеляційного суду Дніпропетровської області, 5 посадовців органів Нацполіції, а також службові особи райдержадміністрації та СІЗО", - вказали в Агентстві.

"Національне агентство згідно із законодавством повідомляло посадовцям, щодо яких затверджені обґрунтовані висновки, про необхідність подати декларації протягом 10-ти днів з дня отримання таких повідомлень. Однак, незважаючи на їх отримання, посадовці декларації не подали", - зауважили у НАЗК.

Нагадаємо, НАЗК заявило у поліцію на одного з мерів та п'ятьох посадовців.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП