nazk-zayavilo-v-politsiyu-na-10-posadovtsiv-yaki-ne-podali-deklaratsiyi-pislya-zvilnennya

НАЗК заявило в поліцію на 10 посадовців, які не подали декларації після звільнення

 • 14293 переглядiв

КИЇВ. 30 липня. УНН. Національне агентство з питань запобігання корупції направило до Національної поліції та прокуратури висновки щодо 10-ти посадовців, які не подали декларації після звільнення. Про це повідомляє УНН, посилаючись на прес-службу НАЗК.

"Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки кримінальних правопорушень, передбачених статтею 366-1 Кримінального кодексу (Декларування недостовірної інформації – ред.), в діях та бездіяльності 10-ти посадовців, які не подали декларації після звільнення. Відповідні обґрунтовані висновки Національне агентство направило до територіальних органів Нацполіції та прокуратури для здійснення досудового розслідування", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, серед осіб, що не дотримались вимог закону, - п’ятеро поліцейських, двоє військових інспекторів та інспектор Київської міської митниці ДФС.

Як вказано, Нацагентство повідомляло посадовцям, щодо яких затверджені висновки, про необхідність подати декларації протягом 10-ти днів з дня отримання таких повідомлень. Однак, незважаючи на їх отримання, декларації посадовці не подали, зазначили у НАЗК.

Крім того, за результатами здійснення контролю за своєчасністю подання декларацій Нацагентство склало та направило до суду 5 адмінпротоколів стосовно депутата Ужгородської міськради, посадовців ДФС та Мінрегіону.

Нагадаємо, НАЗК виявило ознаки кримінальних правопорушень у деклараціях нардепа Ігоря Кононенка і мера Дніпра Бориса Філатова.

Українські Національні Новини

Політика