nazvana-serednya-vartist-kvadratnogo-metra-zhitla-v-stolitsi-na-kinets-roku

Названа середня вартість квадратного метра житла в столиці на кінець року

 • 4750 переглядiв

КИЇВ. 2 грудня. УНН. Станом на кінець 2018 року середня вартість одного квадратного метра житлової площі в новобудовах столиці становила 23 тисячі гривень. Про це УНН повідомляє з посиланням на статистику порталу Лун.ua.

У порівнянні з листопадом ціна трохи знизилася - на сто гривень.

Середня мінімальна ціна склала 16 тисяч грн.

При підрахунку аналітики ігнорували 10% найнижчих і найвищих цін, щоб зменшити вплив спекуляцій.

Нагадаємо, що раніше Глава правління - президент "ХК "Київміськбуд" Ігор Кушнір розповів, що 15 - 16 тисяч гривень за квадратний метр - це мінімальна вартість житла, побудованого з наявністю всіх необхідних документів і не може бути дешевше 15-16 тисяч гривень.

За словами Президента "Київміськбуду", купівля житла, квадратний метр якого коштує дешевше, названої суми, є дуже ризикованою.

"Як забудовник може поставити ціну, нижче позначеної? Це або найдешевші, а значить не якісні, будматеріали. Або робочі з вулиці, які не мають відповідної кваліфікації. Або відсутність законно оформленої землі. Або все це разом. У будь-якому випадку, це призведе до проблем. У кращому випадку - будинок не введуть в експлуатацію. У гіршому - вдома не буде взагалі, і інвестор залишиться без грошей і житла.

Ціна квадратного метра - це перший фактор, на який звертає увагу покупець. Він же є одним з основних маркерів законності будівництва ", - підкреслив Ігор Кушнір.

Українські Національні Новини

Економіка