nazvano-5-prichin-vidmovitisya-vid-svinini

Названо 5 причин відмовитися від свинини

 • 50225 переглядiв

КИЇВ. 16 липня. УНН. Вживання свинини може спровокувати алергічні реакції, збільшення ваги, серцево-судинні захворювання і навіть грип, передає УНН з посиланням на onejive.com.

Деталі

Уточнюється, що свинина містить токсичні речовини, жири, гістаміни і небезпечні гормони.

"Всі вони можуть накопичуватися і гноїтися в кишечнику і можуть бути причиною різних інфекцій, шкірних захворювань, артритів, артрозів і навіть гормонального дисбалансу", - йдеться в повідомленні.

Наявність у свинині гормону росту може спровокувати збої в роботі людського організму.

"Дія чужорідних гормонів стимулює деякі патологічні процеси, такі як збільшення ваги і навіть зростання злоякісних пухлин", - йдеться в повідомленні.

Алергічні реакції можуть спровокувати гістаміни, що містяться у свинині.

"Наслідками дії гістаміну на організм є захворювання апендикса, фурункульоз, холецистит, дерматит і екзема", - йдеться в повідомленні.

Крім того, м'ясо свиней містить віруси грипу, які мігрують з легень тварин.

"Регулярне вживання свинини призводить до частих випадків захворювання на грип", - йдеться в повідомленні.

Також нагадується, що свинина - це найбільш жирне з усіх можливих видів м'яса.

"Свинина сприяє збільшенню ваги, особливо коли її вживають в стані стресу", - йдеться в повідомленні.

Здоровими видами м'яса є яловичина, баранина, птиця і риба. У той же час свинина є джерелом багатьох проблем зі здоров'ям. Тому вживати її слід рідко або зовсім не вживати", - йдеться в повідомленні.

До теми

Всесвітня організація охорони здоров'я повідомляє про дані, які встановлюють зв'язок між споживанням червоного м'яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати. У багатьох країнах світу органи охорони здоров'я рекомендують обмежити вживання в їжу м'ясної продукції і червоного м'яса, оскільки з ними пов'язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.

МОЗ України радить українцям обмежити споживання червоного м'яса до 500 грам на тиждень.

Довідка

Червоне м'ясо - всі види м'яса (м'язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.

Українські Національні Новини

Суспільство