nazvano-kandidaturi-na-zaminu-yaglandu-u-radi-yevropi

Названо кандидатури на заміну Ягланду у Раді Європи

 • 10986 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. У Раді Європи опублікували список кандидатів на посаду Генерального секретаря огранізації. Про це йдеться у заяві прес-служби Ради Європи, передає УНН.

Так, названо чотири кандидати, які можуть змінити на посаді діючого Генерального секетаря Турбйорна Ягланда.

У заяві сказано, що після закінчення терміну, встановленого для держав-членів для висунення кандидатів на вибори наступного Генерального секретаря Ради Європи, голова Комітету міністрів отримав наступні кандидатури:

  • віце-прем'єр, міністр закордонних справ і оборони Бельгії Дідьє Рейндерс;
  • екс-прем'єр-міністр Литви і член литовського сейму Андрюс Кубілюс;
  • екс-міністр закордонних справ і діючий депутат грецького парламенту Дора Бакоянніс;
  • діюча голова Комітету міністрів РЄ, віце-прем'єр і міністр закордонних і європейських справ Хорватії Марія Пейчинович-Бурич.

Комітет міністрів проведе співбесіду з чотирма кандидатами з кожним окремо у березні 2019 року і визначить остаточний список кандидатів, який буде переданий Парламентській асамблеї Ради Європи. Потім ПАРЄ приступить до виборів наступного Генсека РЄ, які повинні відбутися у червні 2019 року. Мандат нового Генсека РЄ розпочинається 1 жовтня 2019 року, відзначили в Раді Європи.

Як повідомляв УНН, у ПАРЄ вирішили пом'якшити санкції, які можуть застосовуватися до її членів. Серед іншого, це рішення стосується передусім Росії.

Відзначимо, раніше Генсек РЄ Турбйорн Ягланд заявив, що Росія не повернеться у ПАРЄ в січні 2019 року через несплату щорічного членського внеску.

Українські Національні Новини

Новини Світу