nazvano-novini-yaki-naybilshe-privabili-auditoriyu-v-2018-rotsi-sered-nikh-ukrayina

Названо новини, які найбільше привабили аудиторію в 2018 році: серед них Україна

 • 9504 переглядiв

КИЇВ. 23 грудня. УНН. Чемпіонат світу з футболу-2018, який пройшов в Росії, вибори до конгресу США та королівське весілля Принца Гаррі і Меган Маркл у 2018 році привернули чи не найбільше уваги читачів у світі, передає УНН з посиланням на The Economist.

Видання посилається на дані компанії з розвідки контенту Chartbeat, яка відстежує активність читачів новинних статей. Дані Chartbeat охоплюють близько 5000 видавців, половина з яких знаходиться в англомовних країнах, і близько чверті в Європі. Фірма надала дані щодо аудиторії близько 3 млн статей, що охоплюють 33 теми.

Так, серед визначних подій 2018 року, королівське весілля акторки Меган Маркл і принца Гаррі привернуло найбільше уваги протягом одного дня: люди навколо світу витратили близько 1,1 мільйона годин на читання статей у день весілля. Ще одна зворушлива історія - порятунок юних футболістів з печери в Таїланді – залучила читачів загалом на 3,4 млн годин.

Найчастіше, однак, найпопулярніші новини мали негативний відтінок. Раптові трагедії, такі як вбивство Джамала Хашкаджі, масова стрілянина в школі Паркленда, штат Флорида, і обвалення моста в Генуї в серпні, отримали вцілому 12 мільйонів годин уваги читачів.

Бізнес-історії отримали менше уваги. Водночас скандал через історію з Facebook та Cambridge Analytica утримав читачів на 3 млн годин. Крім того, Ілон Маск, засновник Tesla і SpaceX, отримав 7 мільйонів годин уваги цього року, коли йому пред'явили позов за шахрайство з цінними паперами.

Як і в 2017 році, історії не так приваблювали читачів, якщо у них не було згадано президента США Дональда Трампа. Його зустріч з північнокорейським лідером Кім Чен Ином в червні зібрала 1,5 млн годин. Він, ймовірно, був би щасливий, якби менше уваги приділялось новинам про втручання Росії у президентські вибори 2016 року, які в 2018 році зібрали 12 мільйонів годин читачів. Вони були особливо зацікавлені результатами його партії на виборах до Конгресу США, які цьогоріч отримали 26 мільйонів годин читання.

Трамп став не єдиним світовим лідером, який цікавить читачів. Хоча президент Росії Володимир Путін викликав найбільший інтерес під час чемпіонату світу з футболу, його переобрання на посаді і захоплення його військово-морським флотом українських кораблів та їхнього екіпажу також тримали глядачів біля екранів, підкреслює видання.

Як повідомляв УНН, Генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг назвав пріоритети на 2019 рік: згадав про гроші, літаки та Україну.

Українські Національні Новини

Суспільство