nazvano-osnovni-visnovki-maybutnoyi-rezolyutsiyi-parye-schodo-konfliktu-v-azovskomu-mori

Названо основні висновки майбутньої резолюції ПАРЄ щодо конфлікту в Азовському морі

 • 10132 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. На майбутній резолюції ПАРЄ, щодо конфлікту в Азовському морі, буде підтримано пропозицію про місії ОБСЄ на всій території України, а так само про третю сторону спостерігачів в Керченській протоці. Про це написав на своїй сторінці в Facebook член постійної делегації в ПАРЄ Олексій Гончаренко, передає УНН.

За словами Гончаренка, основні висновки по майбутній резолюції ПАРЄ щодо конфлікту в Азовському морі наступні:

1. Парламентська Асамблея в черговий раз визнає кордони України на момент лютого 2014 року.
2. Засуджує будівництво Керченського мосту, який порушує територіальну цілісність України, а також засуджує обшуки українських судів в Азовському морі, що також прирівняне до порушення територіальної цілісності.
3. Підтримує пропозицію Європейського Парламенту про місію ОБСЄ на всій території України, включно з Кримом.
4. Підтримує пропозицію Німеччини і Франції пр третій стороні спостерігачі в Керченській протоці. Ця сторона гарантуватиме свободу пересування всіх судів по протоці.
5. Закликає до звільнення наших військових, яких Росія незаконно тримає у себе.

"Росія буде нести покарання за всі свої дії. Ми будемо ретельно і на всіх фронтах захищати інтереси України. І ми переможемо!", - додав нардеп.

Нагадаємо, термінові дебати щодо резолюції про ситуацію в Азовському морі і Керченській протоці відбудуться в Парламентській Асамблеї Ради Європи у четвер, 24 січня.

Українські Національні Новини

Політика