nazvano-poperednyu-prichinu-zagibeli-dvokh-shirnikiv-na-shakhti-u-pokrovsku

Названо попередню причину загибелі двох гірників на шахті у Покровську

 • 7408 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. У результаті попереднього розслідування вдалось з'ясувати, що причиною загибелі двох гірників на території Приватного акціонерного товариства "Шахтоуправління Покровське" стали отримані гірниками травми в результаті порушення правил безпеки. Про це повідомила прес-служба прокуратури Донецької області, передає УНН.

За даними прес-служби відомства, наразі установлено, що 12 червня, приблизно о 14:20, під час доставки дизелевозом матеріалів для демонтажу механізованого комплексу лави одним з елементів секції механізованого кріплення, підвішеного до дизелевозу, притиснуло до стіни 36-річного гірника, який саме контролював зазначений процес. Отримавши відкриту рану правої пахової області з ушкодженням нервового судинного пучка, відкритий перелом кісток тазу, потерпілий помер на місці.

Того ж дня, приблизно о 20:30, 41-річний гірник, виконуючи підземні роботи з обслуговування конвеєру на 12-му південному конвеєрному штреці, потрапив під конвеєрну дробарку. Отримані чоловіком численні травми також виявились смертельними.

За вказаними фактами до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 272 КК України (Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою). На теперішній час проводяться першочергові слідчі дії, спрямовані на встановлення усіх обставин трагічної загибелі шахтарів. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, вчора, 12 червня, на шахтоуправлінні "Покровське" загинули двоє гірників.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП