nazvano-regioni-de-naybilshe-khvoriyut-na-rak-pechinki

Названо регіони, де найбільше хворіють на рак печінки

 • 15208 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. У 2015 році смертність хворих до року з моменту встановлення діагнозу "злоякісне новоутворення печінки" (рак печінки – ред.) становила 77,7%, передає УНН з посиланням на дані Національного канцер-реєстру Національного Інститут раку.

Так, за даними канцер-реєстру, в Україні у 2015 році кількість зареєстрованих випадків раку печінки становила 1 тис. 140 осіб.

Водночас, кількість зареєстрованих смертей від раку печінки у 2015 році становила 957 осіб.

Додамо, що у 2015 році в Україні найбільшу кількість випадків захворювання на злоякісні новоутворення печінки було зареєстровано у Дніпропетровській обл. — 133 особи (жодного випадку захворювання не було виявлено під час профоглядів). Друге місце в Україні за кількістю зареєстрованих випадків захворювання на злоякісні новоутворення печінки у 2015 році належить м.Києву – 128 осіб (жодного випадку захворювання не було виявлено під час профоглядів), третє - Харківській області, де було зареєстровано 111 осіб, хвора на рак печінки (2,9% випадків захворювання виявлено під час профоглядів).

Водночас найменшу кількість хворих на рак печінки у 2015 році було зареєстровано у Чернівецькій обл. – 19 осіб, Рівненській області – 24 особи та Волинській обл. – 27 осіб.

Як повідомляв УНН, деякі лікувальні заклади в Україні сьогодні готові запропонувати і жінкам і чоловікам програми обстеження всього тіла — онкоскринінги.

За словами лікарів, такі регулярні обстеження допомагають вчасно виявити хворобу. А рання діагностика фактично гарантує високі шанси онкохворого на одужання.

Головний лікар медичного центру "Клініка Спіженко", нейрохірург Антон Шкіряк зазначив, що скринінг є своєрідним моніторингом, інакше кажучи - певним баченням здоров'я людини. Первинна профілактика будь-яких пухлин, або будь-якого захворювання, передбачає певний обсяг обстежень, аналізів, які дозволять сформувати технічну карту здоров'я людини. На основі цієї технічної карти, якщо немає відхилень і пацієнт не потребує лікування – він отримує рекомендації, згідно яких продовжуєте щасливо та активно жити. У разі якщо під час скринінгу, обстеження, здачі аналізів крові у пацієнта виявляють ті чи інші відхилення, або ті чи інші хвороби – це дозволяє лікарю передбачити певні проблеми, які можуть виникнути у пацієнта через рік, два, п'ять, десять і навіть двадцять років. Тобто ви можете пролікувати ту чи іншу хворобу і убезпечити себе від виникнення більш грізного онкологічного захворювання завчасно.

Українські Національні Новини

Суспільство