nbu-dav-prognoz-inflyatsiyi-na-lipen

Рада НБУ не впевнена у зниженні інфляції до 5% у цьому році

 • 7861 переглядiв

КИВ. 10 липня. УНН. З початку року споживча інфляція становила 3,6%, базова інфляція – 2,3%. У річному вимірі в червні інфляція склала 9,0%. Про це повідомив голова Ради Національного банку України Богдан Данилишин у Facebook, передає УНН.

"Проте, з урахуванням можливого сезонного підвищення споживчої інфляції у жовтні-грудні, не має впевненості в тому, що буде досягнута пріоритетна ціль НБУ щодо зниження споживчої інфляції до 5% ± 1 п. п. у поточному році, як це визначено "Основними засадами грошово-кредитної політики на 2019 рік та середньострокову перспективу". Серед основних чинників немонетарного характеру, що можуть позитивно вплинути на інфляцію у липні, слід зазначити наступні: у липні відбудеться зниження цін на газ для населення на 8%; суттєве сезонне підвищення пропозиції плодоовочевих товарів; укріплення курсу гривні (спостерігалось протягом травня - першого тижня липня)", - повідомив він. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні подорожчав хліб, цукор та риба

Як повідомляв УНН, споживчі ціни в червні 2019 р. порівняно із травнем 2019 р. знизилися на 0,5%, з початку року зросли на 3,6%.

Як повідомляв УНННБУ ще більше укріпив гривню

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні подешевшали яйця, овочі та молоко

Українські Національні Новини

Економіка