nbu-do-100-richchya-aktu-zluki-vipustit-suvenirni-moneti

НБУ до 100-річчя Акту злуки випустить сувенірні монети

 • 7322 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. Національний банку України випустить пам’ятну монету номіналом 5 гривень, присвячену урочистому проголошенню акта про об'єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки в єдину незалежну державу. Про це повідомляє прес-служба НБУ, передає УНН.

"Присвячена урочистому проголошенню акта про об'єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки в єдину незалежну державу. 22 січня 1919 року в урочистій обстановці на Софійському майдані в Києві відбулася подія, що стала підсумком відповідного підготовчого процесу, - було проголошено Акт Злуки, акт об'єднання українських земель, у якому зазначалося, що віднині український народ, звільнений могутнім поривом власних сил, має змогу об'єднати зусилля всіх своїх синів будувати нероздільну самостійну Українську державу на добро і щастя українського народу", - йдеться у повідомленні.

Тираж сувенірної монети – 40 тисяч штук.

Дата введення в обіг – 17 січня 2019 року.

Нагадаємо, Національний банку України випустив пам’ятну монету номіналом 5 гривень, присвячену місту зі спеціальним статусом, місту-герою, розташованому у південно-західній частині Кримського півострова, навколо унікальної Севастопольської бухти.

Українські Національні Новини

Економіка