nbu-dokapitalizatsiyi-potrebuyut-visim-bankiv

НБУ: докапіталізації потребують вісім банків

 • 9892 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. За результатами оцінки якості активів та стрес-тестування за базовим макроекономічним сценарієм на 2018 рік виявлено потребу у капіталі для восьми банків на загальну суму 6,1 млрд грн. Про це УНН повідомляє з посиланням на інформацію Національного банку України.

Як повідомив регулятор, ці банки зобов’язані виконати програми капіталізації до кінця поточного року. За несприятливим сценарієм ще п’ять банків потребують капіталізації. Загальна потреба у капіталі 13 банків за несприятливим сценарієм складає 42,1 млрд грн. Для покриття потреби в капіталі за несприятливим сценарієм банки повинні розробити та виконати плани реструктуризації до кінця 2019 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НБУ поки що не бачить підстав для докапіталізації держбанків

Всі банки вже подали програми капіталізації та плани реструктуризації, до кінця жовтня вони будуть затверджені. Програми докапіталізації мають бути виконані банками до кінця 2018 року, а плани з реструктуризації активів – до кінця 2019 року.

Всього у 2018 році оцінку якості активів та прийняття забезпечення пройшли 56 банків. З них 24 банки, окрім цього пройшли ще етап стрес-тестування. Це найбільші банки за середнім значенням двох показників: зважених на ризик активів та депозитів фізичних осіб. Загалом на них сукупно припадає понад 90% активів усього банківського сектору. Стрес-тестування проводилося за двома макроекономічними сценаріями – базовим на несприятливим.

Нагадаємо, торік НБУ оштрафував 23 та ліквідував 11 банків.

Українські Національні Новини

Економіка