nbu-hotuie-nyzku-krokiv-z-valiutnoi-liberalizatsii-v-naiblyzhchi-tyzhni

НБУ готує низку кроків з валютної лібералізації в найближчі тижні

 • 15436 переглядiв

Національний банк України готує низку кроків для валютної лібералізації в найближчі тижні, зберігаючи міжнародні резерви на поточному рівні, в рамках своєї стратегії послаблення валютних обмежень та повернення до інфляційного таргетування.

НБУ планує здійснити низку дій щодо спрощення валютних правил у найближчі тижні. Ці заходи вже включені в оновлений макроекономічний прогноз, який передбачає, що міжнародні резерви залишаться на рівні. Про це повідомили у четвер у НБУ, пише УНН.

Ураховуючи достатньо комфортний рівень міжнародних резервів, контрольовану ситуацію на валютному ринку та очікування щодо подальшого надходження міжнародної допомоги, НБУ готує низку кроків з валютної лібералізації в найближчі тижні

- заявив голова Нацбанку Андрій Пишний.

За його словами, такі кроки узгоджуватимуться зі Стратегією пом’якшення валютних обмежень, переходу до більшої гнучкості обмінного курсу та повернення до інфляційного таргетування. Він каже, що вони вже враховані в оновленому макроекономічному прогнозі, який передбачає збереження міжнародних резервів цього і наступного року на рівні, близькому до поточного.

Нагадаємо

Національний банк України знизив облікову ставку з 14,5% до 13,5%, щоб підтримати кредитування та відновлення економіки, одночасно керуючи інфляційними ризиками.

Нацбанк може прив'язати гривню до євро28.03.24, 10:27 • [views_0]