nbu-khoche-porushennya-pitannya-pro-rishennya-sudu-schodo-privatbanku-pered-rnbo

НБУ вимагає розгляду питання рішення суду по ПриватБанку у РНБО

 • 9967 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. Національний банк України, який готує апеляцію на рішення суду про незаконність націоналізації ПриватБанку, запропонує Раді з фінансової стабільності звернутись до Ради національної безпеки та оборони України, Кабінету міністрів з приводу подібних судових практик, що наносять шкоди міжнародному іміджу України. Про це УНН повідомляє з посиланням на оприлюднений сьогодні коментар НБУ з приводу рішення суду.

"Національний банк запропонує Раді з фінансової стабільності звернутись до Ради національної безпеки та оборони України, Кабінету міністрів України з приводу подібних судових практик, що наносять шкоди міжнародному іміджу України", - вказали у НБУ.

Перший заступник голови Національного банку України Катерина Рожкова зазначила, що міжнародні партнери України неодноразово наголошували, що націоналізація ПриватБанку була важливим кроком для забезпечення фінансової стабільності.

"Рішення про виведення неплатоспроможного ПриватБанку за участю держави приймалось відповідно до норм діючого законодавства, було підтримане РНБО та урядом України з метою забезпечення фінансової стабільності та збереження коштів громадян. Законність рішень очевидна і зворотна процедура у цьому питанні неможлива, адже для цього немає ні правових, ні економічних підстав. Після виведення неплатоспроможного банку з ринку за участю держави, ПриватБанк повністю перейшов на ринкову бізнес-модель і сьогодні є найприбутковішим українським банком та частиною стабільної і прозорої банківської системи", - вказала вона.

Нагадаємо, 18 квітня суд визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку. У НБУ заявили, що готують апеляцію на це рішення.

Рішення про націоналізацію ПриватБанку ухвалили у грудні 2016 року.

Українські Національні Новини

Політика