nbu-ochikuye-pidpisannya-memorandumu-z-mvf-nayblizhchim-chasom

НБУ очікує підписання меморандуму з МВФ найближчим часом

 • 10074 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Національний банк України очікує підписання меморандуму з МВФ найближчим часом. Про це заявила голова НБУ Валерія Гонтарева, передає кореспондент УНН.

"Правління НБУ вважає за можливим продовжити лібералізацію валютного регулювання після затвердження третього перегляду співпраці з МВФ. Ми очікуємо, що підписання меморандуму з МВФ відбудеться вже найближчим часом", - сказала В.Гонтарева.

За її словами, Україна послабила регулювання експортно-імпортних операцій та прямих іноземних інвестицій заради підписання з МВФ.

"Крім того, нещодавно ми збільшили ліміт для банків на обсяг купівлі валюти на міжбанківському ринку у позицію банків з 0,1% до 0,5% від розміру регулятивного капіталу і також плануємо збільшувати цей ліміт надалі", - сказала В.Гонтарева.

Голова НБУ також додала, що Нацбанк також спростив закордонні операції українців, які працюють закордоном чи отримують звідти доходи.

Як повідомляв УНН, 28 лютого член Ради НБУ Василь Фурман заявив, що черговий транш кредиту Міжнародного валютного фонду буде надано Україні вже в березні.

Українські Національні Новини

Економіка