nbu-ochikuye-pogliblennya-padinnya-ekonomiki-ukrayini

НБУ очікує поглиблення падіння економіки України

 • 13736 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. У другому кварталі цього року очікується поглиблення падіння економіки України, на тлі того, що у першому кварталі реальний ВВП скоротився на 1,3% у річному вимірі. Водночас, падіння за підсумками року, ймовірно, також буде глибшим, ніж очікувалося (5%). Про це йдеться у коментарі Національного банку України, передає УНН.

"У II кварталі 2020 року очікується поглиблення падіння реального ВВП. Здебільшого через дію карантинних заходів упродовж всього кварталу", - вказали аналітики.

Поступове пом'якшення карантину з середини травня, як і очікувалося, супроводжується відновленням економічної активності та зайнятості, додали у НБУ.

"Проте наявні дані свідчать, що падіння за підсумками року, ймовірно, буде глибшим, ніж очікувалося у прогнозі, оприлюдненому у Інфляційному звіті за квітень 2020 року", - зауважили у регуляторі.

Додамо, у вказаному звіті зазначалося, що внаслідок карантинних обмежень для подолання пандемії та глобальної кризи українська економіка скоротиться на 5,0% у 2020 році, але відновить зростання на рівні близько 4% у наступні роки.

Нагадаємо, економіка України на тлі пандемії скоротилася на 1,3%.

У НБУ пояснили це негативним впливом карантинних обмежень на сектори послуг, стрімким падінням інвестицій, поглибленням падіння споживання державного сектору на тлі складної фіскальної ситуації, сповільненням зростання приватного споживання та експорту на тлі послаблення зовнішнього попиту.

Українські Національні Новини

Економіка